Chocolaatjes maken: simpel en gezond met rauwe cacao en kokosolie!

Rauwe cacao met goji bessen

Rauwe cacao en kokosolie zijn de perfecte basisingredienten voor rauwe chocolaatjes.
Kokosolie is een heel gezond vet waar reeds vele artikelen over zijn geschreven. Rauw cacaopoeder zit barstensvol antioxidanten, helpt de bloeddruk & cholesterol te verlagen en ons geluksgevoel te verhogen.
Ook is cacao rijk aan het antistress mineraal magnesium.

Ingrediƫnten:

  • 5-6 eetlepels kokosolie extra virgin
  • 5 eetlepels rauw cacao poeder
  • 4 eetlepels honing/ahornsiroop/palmsuiker/lucuma poeder
  • snufje zeezout – brengt de smaak van de cacao goed naar voren

Doe een laagje warm water in een pan en plaats daarin een kleine kom met daarin de kokosolie.
Wanneer deze gesmolten is, voeg de cacaopoeder, mespuntje zout en je zoetmaker toe. Goed roeren.
Schep het mengsel vervolgens in leuke ijsblokvormpjes en plaats het in de koelkast.
Na twee uur heb je heerlijke zelfgemaakte chocolaatjes!

Dit recept is een eenvoudig basisrecept om zelf chocola te maken. Het mengsel kan aangevuld worden met gedroogd fruit als goji besjes, stukjes noot, cayennepeper, maca poeder, lavendelbloemetjes… Gebruik je fantasie en creĆ«er goddelijke chocolaatjes*~~~

Tags: , ,

Olga Koestering

Over Olga Koestering

SuperfoodMe.nl is mede opgericht door voedingsdeskundige Olga Koestering. "Mijn opgedane kennis en ervaringen deel ik graag met passie en een open hart met anderen".

Inschrijven

Ook gratis superfood recepten ontvangen van de specialisten van SuperfoodMe? Schrijf u nu vrijblijvend in!

Er zijn nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Geef een reactie